Némethné Tóth Annamária

Némethné Tóth Annamária

gyógytornász

8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 63.
(Dél Hercegnője lakóház, 2-es rendelő)

+ 36 30 427 0685

Bemutatkozás

Már kiskorom óta a sport és a mozgás világa vonzott és ez a szenvedély vezetett el a versenysportig, ahol atlétaként töltöttem közel egy évtizedet. Az egészségügyi pálya iránti vonzalmam korán kialakult, és bár a gyógytornász szakot ismeretlenül választottam, ma már tudom, hogy ez volt az életem egyik legmeghatározóbb döntése, nem tudnék magamnak testhezállóbb szakmát elképzelni. 1997 – ben szereztem meg a diplomámat a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjában. A diploma megszerzése óta a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Hévízi Mozgásszervi Rehabilitációs Intézetében dolgozom, ahol nap, mint nap arra törekszem, hogy betegeim számára a legmagasabb színvonalú ellátást biztosítsam. Emellett a Függesztéses technikák tanfolyam oktatójaként tevékenykedem. Büszke vagyok arra, hogy pályám során számos ember életminőségének javításához járulhattam hozzá.

végzettségeim

  • Gyógytornász BSC

További végzettségek

Hivatalos neve: Mechanikai Diagnózis és Terápia. A gerinc és az ízületi problémák kezelésére szolgáló terápia, melyet mindig részletes vizsgálat előz meg és személyre szabott gyakorlatok követnek. A beteg megtanulja az ízületvédelmi szabályokat és az önkezelést, hogy ne függjön a terapeutától. A diagnosztizálást és terápiát is csak a McKenzie Intézet képzéseit elvégzett diplomás szakemberek (gyógytornászok, mozgásszervi betegségekben jártas orvosok) folytathatják. A szakemberek keresésére a http://www.mckenzieinstitute.org/hu/hu_HU/ oldalon van lehetőség.

A (passzív)mozgás és a masszázs kombinációja. Rendkívül kellemes és hatékony kezelés. Jótékony hatással van a fájdalom csillapítására, az izomtónus normalizálására, az ízületi mozgástartomány helyreállítására.

függesztőrács

A függesztéses technikák közé tartozik többek között a Redcord, Redcord mini, a függesztőrács, a TRX, Bodyrope, stb. A szívemhez legközelebb álló konstrukciós eszköz a Nürnbergi rácsos függesztő, mely alkalmas a gerinc és a perfiáriás ízületek mobilizálására mind terhelés alatt, mind tehermentesített helyzetben. A terápia megfelel a különböző patomechanikai elváltozások indikációinak és az abból adódó ízületvédelmi követelményeknek. Az egyes parakoordinációs mozgások pedig hevederek, kötelek segítségével korrigálhatóak/kiiktathatóak. A függesztőrács felhasználási területe tehát szinte kimeríthetetlen, a kezelés fájdalommentes, hatékonysága szinte azonnal érezhető. Joggal vált a betegek és a terapeuták egyik kedvenc kiegészítő terápiájává.