Csoportos vízi torna

Csoportos vízi torna

Csoprtos vízi torna Miszory Erika gyógytornásszal

A vízben alkalmazott mozgásterápia rendkívül hatékony kezelési módszer a különböző mozgásszervi problémák megelőzésében és kezelésében. A víz hőmérséklete befolyásolja a testünk hőtermelését, és a mozgás szempontjából alapvetően az izomtónusra hat. Vízbe merülő testre, testrészre hat a felhajtó erő, mely a felfelé irányuló mozgásokat könnyíti. Ezt a hatást lehet erősíteni olyan különböző eszközök (vízi súlyzó, víz nudli, stb.) használatával, amely könnyebb, mint a víz. Ezeket az eszközöket a mozgás könnyítésére, vagy éppen nehezítésére , illetve a lebegés elősegítésre lehet használni A vízben történő mozgás során a test/testrész körül hullámok, örvények keletkeznek, amelyek nehezítik a mozgást, erősebb izomműködést igényelnek. A vízben történő járás, mozgás mindenképpen jó akkor, ha az alsó végtagokat kevésbé lehet terhelni, vagy tehermentesíteni kell. A kellő mélységű víz minden irányból támasztja a testet, tehát kisebb az elesés, és az ebből adódó sérülés veszélye. A vízben történő mozgás hat a mozgatórendszer különböző részeire, a keringési, és légző rendszerre, az idegrendszerre. A rehabilitáció minden területén, és minden életkorban használható különböző terápiás célokkal. A víz alatti torna célja gerinc, és az alsóvégtagok tehermentesítése, a terhelés csökkentése, a mozgások terjedelmének, az izomerőnek a növelése, a mozgás koordináció, és az egyensúly fejlesztése.

A csoportos torna előnye, hogy érvényesülnek a kedvező csoportdinamikai tényezők, a résztvevők biztatják, ösztönzik egymást és a páros, vagy csoportos feladatoknál tudnak egymásnak segíteni.

Javaslat: a tornán kényelmes fürdőruha viselése javasolt. Papucsot, törülközőt, esetleg köpenyt kérem hozzanak magukkal!  Úszósapka egyéni megítélés alapján alkalmazható. Ékszerek viselése kerülendő.

A tornán résztvevők a kezelés után (külön térítési díj mentesen) igénybe vehetik a fürdő nyújtotta egyéb szolgáltatásokat (szauna, élménymedence stb.) a fürdő zárásáig (20 óra

CSOPRTOS VÍZI TORNA ÁR

Csoportos vízi torna

2 000 Ft /alkalom
A fürdőbelépőt tartalmazza
Lelkes tréner

Időpontok és foglalás Csoportos vízi tornára

A vírushelyzetre való tekintettel a vízi torna határozatlan ideig szünetel.

Megértésüket köszönjük!

december 2022
hét
ked
sze
csü
pén
28
29
30
1
2
5
6
7
8
9
12
13
14
15
16
19
20
21
22
23
26
27
28
29
30

Az oldalon csak bejelentkezett felhasználók tudnak időpontot foglalni! 
Ha még nem regisztrált az oldalamon és szeretne torna időpontot foglalni, kérem először regisztráljon!
(az időpontra kattintva bejelentkezhet vagy regisztrálhat is)

Csoportos vízi torna helyszíne

Zalaegerszegi Termálfürdő
8900 Zalaegerszeg-Ságod, Fürdősétány 1.