Egyéni torna

Egyéni torna

Egyénre szabott különböző aktív és passzív terápiák alkalmazására. Előzetes időpont egyeztetés szükséges!

A gyógytorna kezelés egyik leghatékonyabb módja, ha egyéni foglalkozás keretében, személyre szabottan, a páciens mindenkori aktuális állapotához alkalmazkodva történik. Ennek keretén belül lehetőség van különböző aktív és passzív terápiák alkalmazására is, többek között az általam szívesen alkalmazott McKenzie módszer, vagy éppen a Terrier technika alkalmazására. A kezelés közben több lehetőség nyílik a háttérben rejlő, elváltozást okozó problémák felderítésére, a korrigálásra, a fejlődés nyomon követésére, az otthoni mozgásprogram megbeszélésére és a rendszeres konzultációra.

Javaslat: kényelmes, sportos ruházat és tornacipő viselése javasolt.

Hivatalos neve: Mechanikai Diagnózis és Terápia. A gerinc és az ízületi problémák kezelésére szolgáló terápia, melyet mindig részletes vizsgálat előz meg és személyre szabott gyakorlatok követnek. A beteg megtanulja az ízületvédelmi szabályokat és az önkezelést, hogy ne függjön a terapeutától. A diagnosztizálást és terápiát is csak a McKenzie Intézet képzéseit elvégzett diplomás szakemberek (gyógytornászok, mozgásszervi betegségekben jártas orvosok) folytathatják. A szakemberek keresésére a http://www.mckenzieinstitute.org/hu/hu_HU/ oldalon van lehetőség.

A (passzív)mozgás és a masszázs kombinációja. Rendkívül kellemes és hatékony kezelés. Jótékony hatással van a fájdalom csillapítására, az izomtónus normalizálására, az ízületi mozgástartomány helyreállítására.

A függesztéses technikák közül a legmodernebb és leghatékonyabb terápiás módszer, mely Magyarországon még kevésbé ismert. A terápia a gyógytorna és a függesztéses technikák kombinációjával neuromuszkuláris „újraaktivitást” eredményez. Általa hatékonyan kezelhetjük az akut és krónikus fájdalmakat és a különböző muszkuloszkeletális diszfunkciókat.

A gyógytornászokat gyakran a „nagylabdával” hozzák párhuzamban, és való igaz, hogy minden rendes gyógytornásznak van legalább egy fit ball labdája, melyet nemcsak ülésre, hanem különböző gyakorlatok kivitelezésére alkalmaz. Alkalmas a gerincproblémák megelőzésére/kezelésére, izomerősítésre, ütköztetéses gyakorlatok kivitelezésére,a kardiorespiratórikus állóképesség fejlesztésére, egyensúlyfejlesztésre, narancsbőr kezelésére, stb.

Az ESWT az Extracorporal Shock Wave Therapy, vagyis Testen Kívüli Lökéshullám rövidítése. A csupán néhány éve kifejlesztett lökéshullám készülékek elsősorban különböző mozgásszervi panaszok, betegségek kezelésére alkalmasak, így pl. sarkantyú, teniszkönyök, golfkönyök, stb. A kezelés fájdalmas, viszont rövid kezelési idő mellett is tartós és gyors javulás érhető el.

Előzetes 
    időpont     
egyeztetés 
szükséges!

  Egyéni torna helyszíne

  8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 63.
  (Dél Hercegnője lakóház)
  2-es rendelő és kapukód

  EGYÉNI TORNA ÁRAK

  Egyéni torna

  Első alkalom

  15 000 Ft /óra
  Konzultáció
  Szaktanácsadás
  Állapotfelmérés

  Egyéni torna

  1/2

  5 500 Ft /fél óra
  Személyre szabott feladatok
  Lelkes tréner

  Egyéni torna

  1/1

  10 000 Ft /óra
  Személyre szabott feladatok
  Lelkes tréner

  Egyéni torna

  5 x 1/2

  26 000 Ft / 5 x fél óra
  Személyre szabott feladatok
  Lelkes tréner

  Egyéni torna

  10 x 1/2

  50 000 Ft / 10 x fél óra
  Személyre szabott feladatok
  Lelkes tréner

  Egyéni torna

  10 x 1

  47 500 Ft / 5 x egy óra
  Személyre szabott feladatok
  Lelkes tréner

  Egyéni torna

  10 x 1

  90 000 Ft / 10 x egy óra
  Személyre szabott feladatok
  Lelkes tréner

  A MOZGAT-LAK GYÓGYTORNA RENDELŐ